INARFEST

5. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali: “INARfest”

11 Konuk, 4 Atölye çalışması, 3 Seminer

 2019-2020 Güz döneminde beşincisi düzenlenen Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest” 1-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde ve İzmir Mimarlık Merkezi’nde olmak üzere iki farklı mekanda gerçekleşmiştir. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılıma da açık olan etkinliğin amacı seminerler ve atölye çalışmaları yoluyla ara sınavlardan sonra bir tür “deneyimleme molası”, kelimenin tam anlamıyla bir festival havası yaratmaktır.

INARfest kapsamında 4 atölye çalışması ve 3 seminer düzenlenmiştir. I-AM Mimarlık’tan Yüksek Mimar Pınar Ünlü, İçmimar Sinem Kurultay ve Grafik Tasarımcı Orkun Demirelli yürütücülüğünde Marina İç Mekanları için Grafiksel Kimlik Tasarımı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı mimarı Doktor Aylin Gazi Gezgin eğitmenliğinde Polihedra Boolean Modelinden Öğrenmek, SDR Tarım Fidancılık Peyzaj İnşaat A.Ş.’den Doktor Meltem Yağmur Wallace ve Yüksek Mimar Elvin Sönmez Güler yürütücülüğünde İç Mekanda Yeşilin Kullanımı, Yaşar Üniversitesi’nden Doktor Daniele Savasta yürütücülüğünde Öz Haritalama adlı atölye çalışmaları her alandan büyük ilgi görmüştür. Festivalde atölye çalışmalarının yanı sıra, Prof.Dr. Feride Çiçekoğlu tarafından iç mekân teorisine yönelik olarak Boş Mekanlar, Prof.Dr. Namık Günay Erkal tarafından Architectura Franca: Akdeniz Cephesinden İç Mekanlar ve Netto Mimarlık’tan Burcu Özen Kundak ile Hander Uğur Balçu tarafından Yeni Nesil Eczane Tasarımları  adlı seminerler de düzenlenmiştir.

Seminer ve gün boyu süren atölyeler sonucunda, içmimarlık öğrencileri hem doğal taş, ahşap gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı bulmuş, hem tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı yakalamış, hem de etkinliğe katılmış olan seminer ve atölye yürütücüleri ile karşılıklı bilgi aktarımında bulunma fırsatı yakalamışlardır. INARfest ile birlikte yalnız mevcut Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile değil, aynı zamanda mezunlar ve tasarım çevresinden kişilerin de katılımıyla gerçekleşen disiplinler arası bir festivale ev sahipliği yapılarak keyifli tartışma ortamları oluşturulmuştur.  

 

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü internet sitesi adresi (https://inar.yasar.edu.tr), Bölüm Instagram Sayfası (https://www.instagram.com/yasarinar) ve “YAŞAR UNIVERSITY, INTERIOR ARCHITECTURE& ENVIRONMENTAL DESIGN” isimli Facebook grubu ziyaret edilebilir.