Sakai Öğrenme Ortamı / Sınav Kuralları ve Gereksinimleri – Yaşar Üniversitesi

Sakai Öğrenme Ortamı / Sınav Kuralları ve Gereksinimleri

Sınav için tüm ekipmanların ve ayarların düzgün olduğundan emin olmak öğrencinin sorumluluğundadır. Bilgisayarınız tamamen şarj edilmiş ya da fişe takılmış olmalı ve internet erişiminizi sağlamalısınız. Mümkünse kablolu bir internet bağlantısı kullanın ya da modeme olabildiğince yakın olun. Her ihtimale karşı mobil bağlantınızı hazır bulundurmanız tavsiye edilir.

Sınav başlamadan en az bir saat önce bilgisayarınızı açın ve her şeyin çalıştığından emin olun.

Son dakika problemlerinden kaçının! İster kendi bilgisayarınızı ister laboratuvarda bir bilgisayar kullanın, sınavdan önce tüm doğru donanım ve yazılımlara sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, bağlantı sorunu olmayacak İnternet konumuna sahip bir yerde olduğunuzdan emin olun.

En iyi kablosuz bağlantıda bile, internet bağlantınızın kararlılığında zorluklar yaşayabilirsiniz. Ağdaki ekstra yük işleri yavaşlatır. Görüntülerin ve grafiklerin yüklenmesini ve sorularınızın cevaplarını kaydetmenizi zorlaştırabilir.

Zamanı geldiğinde sınavınızı açabilirsiniz. Sınavdaki sistem talimatlarını ve eğitmeninizin uyarılarını dikkate alın.

Sınava girmeden önce aşağıdaki gereksinimlerini bildiğinizden ve anladığınızdan emin olun:

• Sınava başlamadan önce test bilgisayarınızdaki diğer tüm programları veya pencereleri kapatmanız gerekir.
  • Sınava girmek için dersin sınav aracındaki bağlantıyı bir kez tıklayın ve bekleyin. Bazen sınavı yüklemek biraz zaman alabilir. İki kez tıklarsanız, sınava daha önce girdiğinizi ve başlayamayacağınızı belirten bir mesaj alırsınız. Sınava başlamadan önce sayfanın tamamen yüklenmesini bekleyin.
  • Sınava girerken başka uygulamalar çalıştırmayın!
  • Sınavı yalnızca bir web tarayıcı penceresinde açın. Sınava girmek için kullanacağınız pencere dışında bir sekme kullanmayın. Sistem bu durumda sizi uyaracaktır. Eğer bu şekilde devam etmeye devam ederseniz sınavınız sonlanabilir ya da yanıtlarınızı kaybedebilirsiniz.
  • Sınavı başlatmak için tıklamadan önce tarayıcı penceresini istediğiniz boyuta ayarlayın. Ekranı yeniden boyutlandırdığınızda çoğu tarayıcı sayfayı yeniler. Bu durum sayfayı yeniden yükleyeceği için sınavınızdaki yanıtlarınızı kaybetmenize sebep olacaktır.
  • Sınavı yükledikten sonra tarayıcı penceresini yeniden boyutlandırmayın veya yenileyin.
  • Hiçbir gezinme için tarayıcının Geri veya İleri düğmelerini kullanmayın. Bu durum sayfayı yeniden yükleyeceği için sınavınızdaki yanıtlarınızı kaybetmenize sebep olacaktır. Her zaman Sakai sayfalarındaki gezinme bağlantılarını kullanın.
  • Bir öğe yeni bir pencerede açılacak bir bağlantı içeriyorsa, devam etmeden önce içeriği inceleyin ve yeni pencereyi kapatın.
  • Sınav sayfasından ayrılmayın! Web’de arama yapmanıza veya diğer web sitelerinde bilgi edinmenize, sınavınızı yaptığınız tarayıcının aynı sekmesini veya tarayıcının başka sekmesini kullanmanıza izin verilmez. Bunları yapmaya kalktığınızda tüm çalışmalarınızı kaybedebilirsiniz. Sınavınızı yapmak için başka bir tarayıcıda (veya tamamen farklı bir sekmede) ikinci bir kopyasını açmayın.
  • Yanıtlarınızı veya sınavınızı sık sık kaydedin. Bundan dolayı oluşabilecek veri kaybından kaçınmak sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Tüm sorular tek sayfada sunulan sınavlarda, test sırasında ve testi göndermeden önce cevaplarınızı kaybetmemek için “Kaydet” düğmesini kullanınız. Sınavı sık sık kaydetmeyi unutmayın. Gönder düğmesini tıklamadan önce bir kez daha Kaydet’i tıklayın. Gönder düğmesi, sınavı notlandırma için sisteme gönderir. Kaydet düğmesi ise cevaplarınızı kayıt altına almak içindir değerlendirmeye göndermez.
  • Süreli Sınavlarda, seçenekleri daha sonra dönmenize ve kaldığınız yerden devam ettirmenize izin verilirse bile, zamanlayıcı çalışmaya devam eder. Zamanlayıcı genellikle testin üzerinde görünür. Zamanlayıcı testi başlattığınızda başlar ve sınav süresi bitene, sınavın kapanış saatine ya da siz Gönder düğmesine tıklayana kadar devam eder.
  • Sınavı, testi / sınavı tamamlamak için yeterli zamanınız olduğundan emin olmak için zamanlayıcıyı takip etmek sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Soruları cevaplamayı bitirdikten sonra, sınavın altındaki Gönder düğmesini tıklayın.
  • Sınavı göndermezseniz, cevaplarınız değerlendirmeye alınmaz. Gönderim başarılı olduğunda bir onay sayfası görmelisiniz. Kaydet düğmesine tıklandığında sınav gönderilmez.
  • Sınavınızın süresi dolduğunda ya da sınav bitişi için tanımlanan zaman geldiğinde sistem cevaplamayı sonlandırarak sınav ekranınızı işlevsiz hale getirir. Otomatik sınav teslimi tanımlandı ise işaretlemeleriniz sizin kontrolünüze bırakmaksızın sınavı değerlendirilmek üzere iletir. Bu işlem sırasında ekran dondurularak gönderim onayı geribildirimi için sunucu yanıtı gelene kadar yükleniyor şeklinde bekleme ekranı ile karşılaşırsınız. Bu sırada sayfayı yeniden yüklemeye çalıştığınızda yeni bir sınav ekranı başlatmaya kalktığınızda ya da sınav gönderimi için düğmelere tıkladığınızda “Veri Uyuşmazlığı” uyarısı alırsınız. Bundan dolayı oluşabilecek veri kaybından kaçınmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu işlemler cevaplarınızın teslimini engelleyebileceğinden sınavınızı olduğu şekilde teslimi için sistemin işlemi sonlandırmasını bekleyiniz.
  • Sınavı bitirdiğinizde “Gönder” düğmesini yalnızca bir kez tıklayın; başarılı bir başvurunun onaylanması birkaç dakika sürebilir. Bir onay görmezseniz, testi başlattığınız sayfaya dönün ve bağlantıyı tekrar tıklayın. Sınavınız gönderilirse, Sakai sınavın tamamlandığını söyleyecektir

Yukarıdaki belirtilen durumlar dışında teknik problemler yaşadığınızda panik yapmayın. Ancak, meydana gelen sorunu ve alabileceğiniz hata mesajlarını ayrıntılı olarak derhal eğitmeninize iletin. Ekran görüntüsü alabiliyorsanız bu daha faydalı olacaktır.