Internship Online System Information – Career Center Announcement

Değerli Öğrencilerimiz,

Tüm Staj başvurularınızı  https://staj.yasar.edu.tr adresinden yapabilirsiniz. Sisteme, öğrenci numaranız ve OBS şifrenizle giriş yapabilecek, staj başvurunuza ilişkin süreçleri takip edebileceksiniz. Staj başvurusu için sisteme giriş, staj başlama tarihinizden 7 gün önce olmalıdır. Stajın tüm süreçleri sistemde onaylanmadan ve sistemden sigorta belgesini almadan staja başlanmamalıdır.

 

Sisteme ilişkin bilgilendirme ve staj sürecinde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır. Staj ile ilgili bilgilere; https://kariyermerkezi.yasar.edu.tr/  adresindeki STAJLAR sekmesinden ulaşabilirsiniz.

 

Tüm staj başvurularından önce “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi alınması gerekmektedir.

  • Ders programında “İş Sağlığı ve Güvenliği” dersi zorunlu olmayan öğrencilerimiz: Bu eğitimi, Yetenek TV (www.ytnk.tv) platformuna kayıt olarak alabilirler. Eğitim sonrasında verilecek “sertifika”yı staj başvuruları esnasında Staj Çevrimiçi Sistemi’nde açılan alana yükleyebileceklerdir. Staj onay sürecinde, Staj Danışmanınız sisteme İSG sertifikası yüklenip yüklenmediğini kontrol edecektir.
  • Ders programında “İş Sağlığı ve Güvenliği” dersi zorunlu olan öğrencilerimiz: Staj Çevrimiçi Sistemine bu dersi aldıklarını gösteren “not dökümü bilgisi”ni yüklemeleri yeterli olacaktır. Staj onay sürecinizde Staj Danışmanınız sisteme yükleyeceğiniz not döküm bilgisinin kontrolünü yapacaktır.

 

İşyerinde staja başladıktan sonra herhangi bir sebeple stajını iptal etmek durumunda olanların [email protected] adresine bilgi vermeleri gerekmektedir.

 

İşletmelere Devlet Teşviği Ödenmesi Hakkında;

Yapılan staj kapsamında “devlet kurumunda staj yapanlar hariç” ücret alan öğrencilerimizin dekontlarını staj bitiminde [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir. Zamanında gönderilmeyen dekontlar işleme alınmayacaktır. İşletme IBAN bilgisini sisteme eksik girmiş olan öğrencilerimizin “devlet kurumunda staj yapanlar hariç” IBAN bilgilerini de e-postada belirtilmesi gerekmektedir.

Staj Süreci ve Dikkat Edilmesi Gerekenler – Öğrenciler için

STAJ ÇEVRİMİÇİ SİSTEMİ (ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME)