MİSYON
- Teknik anlamda güçlü, tasarım yönü kuvvetli, eleştirel düşünebilen ve toplumsal, çevresel, küresel sorunlara cevap verebilecek kuramsal donanıma ve meslek etiğine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen
- Mesleğin gerektirdiği görsel, yazılı ve/ya sözel iletişim araçlarını/teknolojilerini etkin kullanabilmeyi önemseyen
- Tasarımın farklı uzmanlık alanlarına vurgu yapan;
- Ulusal ve uluslararası bakış açılarına ve işbirliklerine vurgu yapan;
- Disiplinlerarası çalışmayı ilke edinen; paydaşlarla etkili iletişimi önemseyen
- Yaparak-yaşayarak ve yaşamboyu öğrenmeyi vurgulayan;
- Araştırma ve inovasyona önem veren
- Yönetim anlayışı katılımcı ve şeffaf olan bir bölüm olmayı görev edinmiştir.
VİZYON
Bölümün vizyonu;
- Kültürel miras, tasarım ve kültür ilişkisi ve çevresel sistemler alanlarını içmimarlık bilgi alanıyla bütünleştirerek yarattığı yenilikçi eğitim modeliyle öncü olmak
- Kültürel miras, tasarım ve kültür ilişkisi ve çevresel sistemler alanlarında ürettiği bilimsel araştırma çalışmalarıyla içmimarlık alanında öncü ve lider pozisyonda olmak
- Yaparak-yaşayarak öğrenme ve yenilikçi eğitim modellerini uygulama konularında model olabilmek
- Eğitim ve araştırma alanlarında ulusal ve uluslararası işbirliklerini arttırmak, uluslararası görünürlük ve tanınırlığı arttırmak
- Dijital teknolojilerin altyapıya entegrasyonunu zenginleştirmek
Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü Öne Çıkaranlar:
Yeniden İşlevlendirme Ve Enerji Etkin Tasarım
Bölümümüzün vurguladığı alanlar olarak, yeniden işlevlendirme ve enerji etkin iç mekânlara yönelik çok sayıda zorunlu ve seçmeli ders, bölümümüzü farklı kılan niteliklerden biridir. Ek olarak sayısal tasarım alanındaki zorunlu ve seçmeli derslerle de öğrencilerin yenilikçi tasarım yöntemlerini yakalamaları hedeflenmektedir.
Her Modüle Göre Uzmanlaşmış Öğretim Kadrosu
Öğretim planında tanımlanmış her modülde alanlarda uzman tam zamanlı öğretim elemanları ile uygulama alanındaki içmimar, mimar ve endüstriyel tasarım alanındaki profesyonellerden oluşan yarı zamanlı öğretim elemanlarını içine alan zengin bir akademik kadro mevcuttur.
Dersleri Destekleyen Etkinliklerin Zenginliği
Etkinliklerimiz arasında öğrencileri sektörden profesyonellerle buluşturan atölye çalışmaları, seminerler, ders içeriklerine destek veren şehir içi ve dışı teknik geziler ve öğrenci projelerinin sunulduğu sergiler bulunmaktadır.
Mimarlık Bölümü ile İşbirliği
Bölümümüz, hem dersler ve akademik kadro hem de fakülte içinde gerçekleşen etkinlikler anlamında fakültenin diğer bölümü olan Mimarlık Bölümü’yle sıkı bir etkileşim içindedir. Ayrıca öğrencilerimizin, Mimarlık Bölümü’nde Yan Dal ya da Çift Anadal (ikinci diploma) yapmalarına da olanak sağlanmaktadır.
Bir Kent Üniversitesi Olarak Kentle İlişki
Üniversitenin stratejisine paralel olarak, bölümümüz kentteki yerel yönetimlerle olan işbirliklerine dayanarak kente tasarım anlamında katkıda bulunmaktadır.
Uluslararasılık
Eğitim dili %100 İngilizce olan bölümümüz, Erasmus değişim programı çerçevesinde, AB ülkelerindeki partner üniversitelerle 1 ya da 2 dönem olmak üzere öğrenci değişim ve staj hareketliliğine olanak vermektedir. Ayrıca, üniversitenin AB dışındaki ülkelerle de öğrenci değişim olanağı bulunmaktadır. Aynı zamanda, bölümümüzdeki yabancı uyruklu öğrencilerimiz sayesinde uluslararasılaşma anlamında bölümün öncü rol oynamaktadır.
CAD CAM Atölyesi
İnsan ölçeğindeki yerleşke yapılı çevresi ve öğrencilerin tasarım projelerini bizzat üretebilmelerine olanak verecek CAD CAM Atölyesi, bölümün en önemli fiziksel koşulları arasında gösterilebilir.
RITM Çalışma Grubu
RITM (restoration, intervention, transformation, modification) tarihi çevrede bulunan yapıların restorasyon, müdahale ve dönüştürme konularına odaklanan bir araştırma ekibidir. RITM grubu akademik araştırma ve eğitim deneyimleri ile bir ilişki kurarak mimari mirasın ”olumlu” korunması ve yeniden kullanılması hakkında güncel konuları tartışmayı amaçlamaktadır.
Bölüm Tanıtım Radyo Programı için lütfen tıklayınız.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Tanıtım Filmi
Mezundan Tavsiyeler: Oğuzhan TÜRKOĞLU
RITM Çalışma Grubu
11. Ulusal İç Mimarlık Öğrenci Buluşması