YAZ OKULUNDA BİR BAŞKA ÜNİVERSİTEDEN DERS ALMA PROSEDÜRÜ – Yaşar Üniversitesi

YAZ OKULUNDA BİR BAŞKA ÜNİVERSİTEDEN DERS ALMA PROSEDÜRÜ

2022-23 AKADEMİK YILI YAZ OKULU DÖNEMİNDE Bir Başka Üniversiteden YERİNE ALINABİLECEK DERSLER:

• INAR 2210-2220 Interior Design I-II
  • INAR 2234 Materials and Methods of Construction II
  • INAR 3310 Interior Design III
  • INAR 4410 Interior Design V

* Diğer dersler için Bölüm Başkanlığı ile iletişime geçilmelidir.

**Yaşar Üniversitesinde 2022-23 Akademik Yılı Yaz Okulunda açılan dersler (INAR 3320, INAR 4420, INAR 3333, INAR 4433, INAR 4491) başka üniversiteden alınamaz.

ÖĞRENCİ BAŞVURU SÜRECİ:

• İlk olarak, aşağıda belirtilen maddelerdeki belgeler (a., b., c.) e-posta yoluyla ilgili dersi fakültemizde veren öğretim elemanına gönderilmelidir.
  • INAR 2210-2220: Doç.Dr.Gülnur Ballice
  • INAR 2234:Öğr.Üyesi Zeynep Sevinç Karcı
  • INAR 3310:Öğr.Üyesi Belgin Terim Çavka ya da (izinliyse) Öğrt.Gör.Sergio Taddonio
  • INAR 4410:Öğr.Üyesi Ebru Karabağ ya da (izinliyse) Dr.Öğr.Üyesi Meltem Eranıl

2) İlgili dersi fakültemizde veren öğretim elemanı  “Summer School Instructor Approval Form”u doldurduktan sonra, öğrenci e-posta yoluyla tüm formları (a., b., c.[doldurulmuş hali]) Bölüm Başkanlığına göndermelidir.

3) Bölüm Başkanlığı’ndan gelen uygunluk bilgisinin yer aldığı e-posta ve diğer tüm formlar (a., b., c. [doldurulmuş hali]) Fakülte Sekreterliğine e-posta yoluyla iletilmelidir.

*Fakülte Yönetim Kurulu onayı çıktıktan sonra yaz okulunda bir başka üniversiteden ders alınabilir.

**Öğrenci yaz okulu ders alma başvuru sürecini, alacağı dersin başlama tarihinden en geç 1 hafta öncesinde tamamlamalıdır (Fakülte Sekreterliğine iletmiş olmalıdır).

ÖĞRENCİ NOT SAYDIRMA SÜRECİ:

• Ders alma süreci tamamlandıktan sonra başka üniversiteden alınan derse ait not bilgisini içeren transkript Fakülte Sekreterliğine e-posta ile iletilmelidir.
  • Diğer okuldan alınan transkript belgesinin ders seçim döneminden en geç 1 hafta öncesinden Fakülte Sekreterliğine iletilmesi saydırma işlemlerinin gecikmemesi ve yeni dönem ders seçiminde sorun yaşanmaması adına çok önemlidir.
  • Öğrencinin durumu Fakülte Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir. Kurul onayı çıktıktan sonra Öğrenci İşleri Müdürlüğü sistemde o dersin saydırma işlemlerini gerçekleştirir.

[1] Dersin Yaşar Üniversitesi’ndeki eşdeğerinin kredisi değil, bir başka üniversiteden alınan dersin kredisi geçerli olacaktır. Eksik kredi kalırsa, öğrencinin seçmeli dersler ile tamamlaması öngörülmektedir.

[2] Dersin eğitim dili İngilizce olmalıdır.